Γιάννης Κουκουρίγκος

Γεννήθηκε το 1963.Τέλειωσε το φυσικό τμήμα του Αριστοτέλειου πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης το 1986.Τα πρώτα μαθήματα οργανοποιίας τα πήρε δίπλα στον εμπνευσμένο καθηγητή και οργανοποιό Βαλαβάνη Θανάση το 1984.

Τάσος Κουκουρίγκος

Γεννήθηκε το1972.Τα πρώτα μαθήματα οργανοποιίας τα πήρε από τον αδελφό του Γιάννη .Γρήγορα εξελίχθηκε σε σπουδαίο μάστορα της φέτας .

Από το 1998 και για μια πενταετία οργανώσαμε και διευθύναμε την σχολή Ελληνικής οργανοποιίας του Υπουργείου πολιτισμού στην Καστοριά. (βλ.φωτο)

H συμβολή μας στην διοργάνωση του συνεδρίου για τα Ελληνικά μουσικά όργανα ,που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά , ήταν καθοριστική. Αποχωρήσαμε από αυτή την θέση προκειμένου να ασχοληθούμε απερίσπαστοι με την οργανοποιία και την μελέτη της πλούσιας παράδοσης της στον Ελληνικό χώρο ,πράγμα και το οποίο και το οποίο κάνουμε συνεπικουρούμενοι από σύγχρονα μέσα (φυσική ,μαθηματικά, Η.Υ.) .Η μεταφορά και η προσαρμογή δεδομένων από τον χώρο της παραδοσιακής οργανοποιίας στην «μοντέρνα» περιοχή της κιθάρας (ακουστικής και κλασσικής) αποτελεί μια ισχυρή πρόκληση. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της δουλειάς μας ( ιδιαίτερα στην περίπτωση της ακουστικής) δείχνουν ξεκάθαρα ότι η νέα αυτή ριζοσπαστική αντίληψη που σχετίζεται με το αντηχείο της κιθάρας θα ανοίξει καινούργιους δρόμους τόσο στην κατασκευή όσο και στον ήχο της.

Σήμερα κατοικούμε και εργαζόμαστε στο Σιδηροχώρι Σερρών, δίπλα στην λίμνη Κερκίνη ,όπου καλόδεχτος είναι όποιος αγαπάει τα μουσικά όργανα, την καλή παρέα και την ηρεμία της φύσης.

Εκθέσεις:

•  1997 , Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

•  1998, Μουσείο λαϊκών μουσικών οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης», Αθήνα

•  2000 , Λευκωσία , παιδαγωγικό ινστιτούτο, κοινή έκθεση με τους μαθητές της σχολής οργανοποιίας

•  2002,Βρυξέλλες , Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, κοινή έκθεση με τους μαθητές της σχολής οργανοποιίας

.